Eddie 040822--140808 jag ❤

Eddie, vår första hund och han var en Goldenretriver. Uppfödare kennel Yellows.

Han blev "inkörsporten" för all vår engagemang kring hundintresset och aktiviteterna. Eddie fick prova det mesta. Viltspår och blev svensk viltspårschampion, Rallylydnad, trailball, utställning, och så många kurser tillsammans med sina"lillmattar" Malin o Sara. De lärde honom även mycket konster och trix.

 

Gizmo 060408--1609 ❤

Gizmo kommer också från kennel Yellows. Han flyttade hem till oss när Eddie var ca 2 år och vi tänkte att Eddie behövde en kompis och vi tänkte att det skulle nog bli bra med två hundar i familjen👍

Gizmo var en klippa på viltspår, tog både det svenska och norska championatet i mycket ung ålder. Vi provade även på att gå flera kurser i jaktapportering , men vi hade där ingen större framgång och Gizmo tyckte mer om att vara "klassens clown" , men kul hade vi och en aktivitet för oss. Men just jaktträning la vi ned och fortsatte med annat, såsom viltspår, utställning och andra trevliga aktiveringskurser! Många kurser blev det för Sofia Angleby i Järfälla.

Nelli 080402--202012 ❤

Historien om hur Nelli kom till vår familj är speciell!

Vi hade bestämt oss att ta en valp från Gizmos mamma Olivia, för vi hade även en tanke om att starta upp en kennel och föda upp valpar efter henne. Men så gick Olivia tom, men så samtidigt hade Irene o Tomas på Kennel Yellows en dräktig welsh springer spaniel,  Mandy. 

Irene undrade ifall vi inte var intresserade av en valp efter henne, men nej så tänkte vi inte. Men så tänkte vi, tja, varför inte låna hem Mandy en helg och känna oss för.....sagt och gjort..och hon var så häftig...Kom hem och satte bara goldengrabbar på plats, helt orädd, rolig och fin på alla sätt...

Så det blev en Nelli efter Mandy❤

Det ångrade vi aldrig och vi fick hela 12 år med denna underbara tik. Hon fick 2 kullar och vi behöll en dotter Nova, efter henne. Nelli blev både svensk utställningschampion och svensk viltspårschampion. Hon gick även ett norskt viltspårsprov, dock höll det inte till ett första pris, men ändå ett andra pris👍 vi tränade rallylydnad, flera kurser och gick massor med andra trevliga aktiveringskurser och även med henne hos Sofia Angleby i Järfälla.

Nelli var passionerad av katter, vi kallade henne för byns kattjägare! Tänk hur många gånger vi gick hämta henne i grannarnas förråd,  gårdar och ladugårdar, där hon jagat in katterna!

 

 

Nova 120622--210709 ❤

Älskade Nova lämnade oss i allt för tidig ålder i en spridd magcancer!

En underbar fin tik efter Nelli❤ 

Hon fick en kull valpar, 9 stycken små godingar❤ de fick namnen efter kryddor och blev kryddkullen. En tik fick stanna kvar hemma hos oss och det är vår Meliss som i år fyllde 6 år. 

Vi hade många framgångsrika stunder i utställningsringarna. Hade dock ett cert kvar till championatet! 

Vi tränade viltspår och även hon blev svensk viltspårschampion. 

Hon var duktig i nosework och tränade och gick kurser och fick godkänd i eucaluptusprov👍

Hon hade en stark fågelpassion, hade koll upp i träden och ständigt på span🙂